fbpx

Spartel og filt opsætning. Hos malerfirmaet Nordic painthouse er jeg specialist i at fuldspartle og opsætte filt og væv. Filt giver en 100 % glat væg, der er lækker at røre ved og står flot i mange år.

Når du skal have filt eller væv på vægge og lofter, er det meget vigtigt, at undergrunden er 100 % lige og uden ujævnheder. Da alt kan ses igennem filt.

Den helt rigtige undergrund opnås igennem flere processer.

Man skal bruge kvalitetsprodukter.til spartel og filt opsætning.

Den rigtige spartelmasse er det første vigtige skridt man skal forholde sig til. Jeg bruger spartel produkter fra Flügger, da de bare er de bedste på markedet.

Det er ligeledes vigtigt, at bruge kvalitets filt eller væv Jeg er trænet i spartling og opsætning af tapeter og filt igennem mange år. Så det går både hurtigt og bliver rigtig flot.

Vejledning:

Ved gipslofter er det første man gør, at armere samlingerne med egnet armeringsnet eller papirstrimmel. Så spartler man samlingerne først ad to omgange og spartler hele loftet en tredje gang til sidst.

Efter spartlen er tør, er det vigtigt at slibe godt og grundigt. Jeg har de nødvendige slibemaskiner der skal til, for at opnå et pænt resultat.

Så skal der grundes med en egnet grunder, mikrodispers til sugende undergrunde. Dette gøres, så limen ikke tørrer så hurtigt og filten senere holder bedre.

Det næst sidste skridt er opsætning af filt på lofter og vægge. Man starter altid oppefra. Ruller limen på loftet /væggen , ca en bane ad gangen og trykker filten på med en egnet plastik spatel.

Her er det vigtigt, at skubbe alle luftbobler ud til siderne, så filten sidder godt fast alle steder.

Når filten er tør dagen efter, lægges der en akryl fuge imellem lofter og vægge, i hjørner og rundt omkring dørkarme og fodlister, så man får en pæn afslutning.

MS fuge er bedst egnet, da den ikke revner og er meget elastisk.

Til sidst males vægge og lofter.

Alt efter hvor meget filten er grundet males der 2-3 gange.

    Opsætning af grundet filt

    Fuldspartling