Malerarbejde indvendig

Maling af vægge indendørs på hele Fyn. Jeg tilbyder alle former for maling af vægge og lofter, om det bare skal friskes op, eller vølges nye farver. Jeg har 20 års erfaring i at male lejligheder og huse. Det går stærkt og jeg opnår et pænt resultat første gang. Jeg benytter altid kvalitetsprodukter fra Flügger – da det giver et godt og holdbart resultat.

Sådan maler du dine vægge og lofter:

Huskeliste:

Start med at købe kvalitetsmaling og afdækningsmaterialer fra Flügger farver eller andre professionelle malerbutikker. Billig maling er sjældent en fordel.

Fremgangsmåde:

Start med at dække hele rummet af. Sæt malertape på fodpaneler og omkring dørkarme og vinduer.

Læg genbrugsplastik eller pap på gulvet, og fiksér med tape på fodlisterne. Dette sikrer en tæt afdækning.

Huller i vægge og lufter lukkes med polyfilla eller en egnet færdig spartelmasse, der er hurtigtørrende.

De spartlede huller slibes med korn 120 eller større.

Husk at grunde de steder, der er spartlet 1-2 gange (maling kan bruges), før der males færdig.

Når spartlen er tør, slebet og grundet, kan selve malingen af vægge og lofter gå i gang, her skal du starte med at male loftet.

Det anbefales at ”beskære” loftet med en pensel hele vejen rundt, og derefter rulles fladerne med en stor rulle, så hele loftet bliver dækket med maling.

Derefter rulles der efter, hvilket vil sige, at man tager den store rulle, uden at dyppe den i maling og ruller hele loftet efter, fra det sted man er stoppet første gang, så man får et ens og perfekt udseende uden synlige felter og ujævnheder.

Gentag på alle vægge. Der anbefales at lave en væg ad gangen for at undgå, at malingen tørrer for hurtigt i kanterne og man får grimme kanter og hjørner.

Husk ikke at male ovenpå de færdige vægge/lofter, før de er tørre og slutresultatet kan ses. Detter vurderes individuelt efter malingens glans.

Du/I er altid velkommen til at ringe eller sende en mail og spørge indtil gratis maler tips.

indvendig maling

Maling af vægge og lofter

Når du skal have malet vægge og lofter indvendig, er det vigtigt at bruge gode kvalitets produkter, for at opnå et godt og holdbart resultat.

Man skal tage stilling hvilken til farve og glans væggen skal have, når man får malet vægge og lofter.

Kan man bruge den samme maling til vægge og lofter ? Ja, det kan man godt, men der anbefales en lavere glans til lofter, for eksempel en refleksfri maling i glans 2, der reflekterer lyset mindre. Det vil sige, at eventuelle ujævnheder ses mindre.

Der anbefales glans 1-5 på lofter
 vægge bruges glans 6-10
I vådrum anbefales der at bruge glans 20-25

I almindelige opholdsrum, bruges glans 5-10, almindelig styrke og vaskbar, Køkken / alrum og bryggers anbefales glans 10-20, god styrke og vaskbar, vådrum, som badeværelse anbefales glans 20-25, højglans og ekstra vaskbar

Så i stedet for at tage ned i det lokale byggemarked eller købe malingen i et supermarked, fordi det er billigere, vil jeg altid anbefale at købe maling i en professionel maler forretning. Der anbefales Flügger eller Beck & Jørgensen mm.

Hos mig får du altid kvalitetsprodukter fra Függer, til en god og fair pris med i købet.

Det bliver i sidste ende billigere end hvis du selv skal købe det.

Tidligere projekter

Dygtig Malermester i Odense & på hele Fyn

Medlem af Danske Malermestres garantiorden