Spartling og filt

Specialist i spartel og filt

Hos Nordic Painthouse er jeg specialist i at fuldspartle og opsætte filt og væv. Filt giver en 100% glat væg, der er lækker at røre ved, og står flot i mange år.

Når du skal have filt eller væv på vægge eller lofter, er det vigtig at undergrunden er 100% lige og uden ujævnheder, da alt kan ses igennem filt.

Den helt rigtige undergrund opnås gennem flere processer.

Jeg bruger altid kvalitetsprodukter til spartel- og filtopsætning.

Den rigtige spartelmasse er det første vigtige skridt, man skal forholde sig til. Jeg bruger spartelprodukter fra Flügger, da de er nogle af de bedste på markedet.

Det er ligeledes vigtigt at bruge kvalitets filt eller væv. Jeg er trænet i spartling og opsætning af tapeter og filt gennem mange år, så det går hurtigt og bliver rigtig flot.

spartel og filt

Vejledning

Sådan laver du spartel og filt opsætning

Ved gipslofter er det første man gør, at armere samlingerne med egnet armeringsnet eller papirstrimmel.

Derefter spartler man samlingerne. Først ad to omgang, og derefter spartler man hele loftet en tredje gang.

Når spartlen er tør, er det vigtigt at slibe godt og grundigt. Vi har de nødvendige slibemaskiner, der kan opnå et pænt resultat.

Så skal der grundes med en egnet grunder, eller mikrodispers til sugende undergrunden. Dette gøres, så limen ikke tørrer så hurtigt, og så filten holder bedre.

Det næste skridt er opsætning af filt på lofter og vægge. Man starter altid oppefra. Rul limen på loftet/væggen ca. en bane ad gangen og tryk filten på med en egnet plastik spatel. Her er det vigtigt at skubbe alle luftbobler ud til siderne, så filten sidder godt fast alle steder.

Når filten er tør dagen efter, lægges der en akrylfuge imellem lofter og vægge, i hjørner og omkring dørkarme og fodlister, så man opnår en pæn afslutning.

MS fuge er bedst egnet, da den ikke revner, og er meget elastisk.

Til sidst males vægge og lofter.

Opsætning af grundet filt

Fuldspartling

Medlem af Danske Malermestre